27 november 2022
12:00

Referat: Saba Palestina KIF/Liria IF - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Maksym, Viktor T, Chanon, Aman – Alex, provspelare (Jodé/Jolé), Pontus, Mathias E – Oskar, ”Lamin” Modou Sarr (provspelare)

Avbytare var Brunel Djekoundadé (provspelare) som kom in som höger yttermittfältare efter 25 min, spelade i den positionen halvleken ut, i paus gick över på andra mittfältskanten innan han sista kvarten gick tillbaka till högerkanten, Shershah som spelade yttermittfältare sista 20, först till höger, sedan till vänster samt Henke som inte spelade alls.

Palestina chocköppnade med två jättechanser första 2 minuterna efter två snabba löpningar med boll längs kanten nästan ner till kortlinjen sedan in mot mål för att avsluta ur minimal vinkel från nära håll, första gången på deras högerkant och sedan en nästan spegelvänd kopia från vänsterkanten. På det första gjorde Adrian en reflexräddning, den andra tog på hjulet och ut vilket ju inte räknas som mål enligt reglerna.

Istället tog vi ledningen i den 6:e min på ett vackert halvdistansskott av Lamin från högerkanten som gick över målvakten och sedan stolpe-in. Bara ett par minuter senare var det deras tur att lobba över målvakten, dock från betydligt närmre mål och betydligt lösare och bollen hanns upp av någon (Viktor?) men jag är osäker på om han behövde ingripa – gick kanske tätt utanför. Ytterligare två minuter senare skulle det dock komma en kvittering efter en frispark. I den 18:e min fick de efter en hörna straff på grund av hands och den sattes säkert i mål. Bara minuten efter detta hade vi en boll i ribbans överkant (?).

Efter denna otroligt målchansrika inledning lugnade det ner sig något men var sin het chans till hade vi. I den 27:e min räddade vi en boll på mållinjen efter en retur och i den 36:e min frispelades Lamin men avslutet blev rätt dåligt.
Som helhet en spelmässigt jämn halvlek där spelövertaget pendlade rätt mycket fram och tillbaka men där Saba skapade mer och ledde rättvist.

Andra halvlek blev väldigt olik den första. Länge väldigt få heta chanser och ytterst få avslut. Vi gjorde en del platsförändringar i paus som alla föll väldigt väl ut; Maksym tog ett steg fram, Mathias ett steg inåt medan Aman gick över på högerbacken. Vi dominerade länge kraftigt – till viss del antagligen på att de drog sig tillbka lite för att slå vakt om sin ledning - och var liksom nära att skaffa oss jättefina lägen men stupade alltid på sista passningen. Dock skaffade vi oss två jättechanser att kvittera; I den 64:e min sköt Jolé ett stenhårt skott som dessvärre inte blev helt välplacerat utan räddades av målvakten som dock inte kunde hålla den, vilket gav Lamin en stor möjlighet att slå in returen men så blev det inte. I den 71:a min ställde vi på en hörna till lite panik i deras försvar men där de efter två, tre avslut från nära håll kunde rensa undan

Mot slutet mattades vi lite och vårt anfallsspel blev lite mer oorganiserat och mera baserat på enskilda soloprestationer. Jolé gjorde bl.a. en fin genomlöpning och kom också nära målet men skottet täcktes till hörna. Saba höjde sig samtidigt och I den 88:e min hade sedan de den sista klara målchansen i matchen när en kille kom helt fri med Adrian men där en benparad räddade oss från ännu ett baklängesmål.

Saba var betydligt bättre än vad åtminstone jag väntat mig och i stort sett alla var väl överens om att de var klart bättre än ifjol. Oavgjort hade nog varit mest rättvist. Spelmässigt vi kanske något bättre sett över hela matchen medan de hade lite fler klara målchanser. En rätt välspelad match mellan två div 5-lag med tanke på årstiden.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 2-4 Avslut på mål: 9-10 Avslut utanför: 5-6